Verslag KV Hoogkerk – Harich (05.09.20)

Op 5 september moest de selectie van Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek aantreden tegen de selectie van Harich uit Balk. Het tweede mocht het nieuwe veldseizoen aftrappen, fijn om weer een balletje te gooien gegeven de COVID-19 situatie in Nederland.

Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 2 begon goed aan de wedstrijd en stond al vrij snel op een 4-0 voorsprong. Harich 2 had moeite met het baltempo en de intensiteit van het spel en liep eigenlijk de hele eerste helft achter de feiten aan. De ruststand was 11-6, het had wel wat ruimer gekund door wat kleine foutjes. Ondanks de foutjes waren we toch tevreden. Sebas coachte om na de rust vooral door te zetten, dit pakte echter wat anders uit. Ondanks een snelle goal na rust zakte Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 2 toch wat in. Dit resulteerde in een 13-10 tussenstand met nog 20 minuten op de klok. Toch herpakten de spelers van het tweede zich en wisten ze na mooie treffers van onder andere Esmay, Jorn en Claudia overtuigend met 20-13 te winnen. Volgende week wacht Heerenveen 2 om 11.00 uur te Heerenveen, dit belooft een zwaar potje te worden.

Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 1 mocht na het tweede aantreden, eveneens tegen Harich. Het eerste begon goed en stond ook al snel op een 4-0 voorsprong. Dit kwam onder andere door mooie goals van Roy en een aantal goede rebounds van Vincent. Na deze snelle voorsprong kakte de wedstrijd wat in. Het liep minder lekker bij Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 1 en de goals vielen niet meer zo makkelijk.
Na een peptalk van Ray in de rust moeste het eerste zich herpakken in de tweede helft. Ray wisselde wat door en uiteindelijk begon het gelukkig weer te lopen bij Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 1, dit resulteerde in mooie goals en een overtuigende 22-12 overwinning. Volgende week wacht ZKC’19 in Zuidwolde om 18:30 uur. Een potje waarbij ook alle support welkom is!