Verslag KV Hoogkerk 1 – ROG 1

Deze zaterdagavond mocht het tweede het eerst aan de bak tegen Drachten, een tegenstander die altijd voor lastige wedstrijden zorgt. Zij stonden op het moment ook stevig bovenaan. Hoogkerk 2 begon redelijk aan de wedstrijd maar het werd al snel duidelijk dat Drachten de overhand had. Het tweede kon niet voorkomen dat Drachten met een 13-28 overwinning naar huis ging.

Het eerste mocht het opnemen tegen ROG. ROG wist Hoogkerk goed van het scoren af te houden, waardoor Hoogkerk niet los wist te komen en veel doelpunten te maken zoals vorige wedstrijden telkens het geval was. De score ging gedurende de wedstrijd gelijk op, en hoogkerk kon niet vaak een gat van meer dan 3 doelpunten slaan. Bij rust stond het dan ook 11-11.
Ook in de tweede helft ging het gelijk op, en wist ROG voor een lange tijd een voorsprong van twee punten te houden. Pas in de laatste fase van de wedstrijd lukte het om het gat te dichten. Met nog 5 minuten op de klok stond het 18-18. Na een strafworp kwam hoogkerk op een punt voorsprong, en Raymond Hindriks wist na een valpartij van zijn tegenstander het gat naar 2 punten te brengen. ROG wist snel weer te scoren wat de spanning er flink op bracht, maar Hoogkerk wist een gelijkmaker te voorkomen en won zo met 20-19.

In het nieuwe jaar mag hoogkerk het opnemen tegen Noordenveld en Ritola in twee uitwedstrijden. Tot die tijd, Fijne Feestdagen!