Verslag KV Hoogkerk – ZKC’19 (12.09.20)

Afgelopen zaterdag heeft de selectie van Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek weer lekker een balletje mogen gooien. De spelers van Hoogkerk 2 moesten op tijd hun wekker zetten want om 11:00 uur moesten zij aantreden tegen Heerenveen 3, in Heerenveen. Aan het begin van de wedstrijd werd er weinig gescoord, maar Heerenveen wist wel uit te lopen naar een 6-2 voorsprong. Na een aantal wissels en een time-out kwam Hoogkerk weer wat dichterbij, maar Heerenveen zorgde ervoor dat ze met een 9-4 de rust in gingen.
Hoogkerk begon niet scherp aan de tweede helft. Er werden goede kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgemaakt. Heerenveen schoot simpelweg beter, waardoor het halverwege de tweede helft 15-07 stond. Hoogkerk wist dit gat niet meer te dichten en de wedstrijd eindigde helaas in een 19-9 verlies.

Een aantal uren later om 18:30 uur moest Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 1 spelen tegen ZKC’19 in Zuidwolde. ZKC’19 wordt samen met Hoogkerk als titelkandidaat gezien, dus het beloofde vooraf al een spannende wedstrijd te worden. Hoogkerk begon goed aan de wedstrijd. Met name door een goed schietende Oscar pakte Hoogkerk gelijk de voorsprong. Vervolgens liep het de hele eerste helft erg gelijk op maar stond Hoogkerk telkens aan de goede kant van de score. Toch lukte het ZKC’19 om met een stand van 10-10 de rust in te gaan.
De tweede helft was redelijk gelijkwaardig aan de eerste. Beide ploegen lieten elkaar geen moment uitlopen naar een ruimere voorsprong. ZKC’19 was vooral bezig met hun tegenstanders uit hun concentratie te halen, maar de spelers van Hoogkerk lieten zich niet gek maken en wisten 5 minuten voor tijd uit te lopen naar een stand van 13-15. Toch wist ZKC’19 weer terug te komen, en kregen zij in de laatste minuut een strafworp mee voor de gelijkmaker, die ook werd benut. In de laatste seconden ging de bal nog een aantal keer heen en weer, maar de korf werd niet meer gevonden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dit was ook absoluut het geval. Eindstand: 16-16

Aankomende zaterdag speelt de selectie van Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek weer thuis in Hoogkerk.
Om 16:00 uur is de wedstrijd Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 2 – De Wâlden 4 te zien.
Daarna speelt om 17:30 uur Hoogkerk/Moritsz Schelwald Optiek 1 tegen Club Brothers 1.
Wees welkom!